ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΑ΄΄ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Έτος Ιδρύσεως 2011
(πληροφορίες: τηλ. 6945832094
email: Korinthios13@yahoo.gr
ταχ. διεύθυνση: Ζευγολατιό Κορινθίας,
Γεωργίου Παπανδρέου, Τ.Κ. 20001)

Προς
το Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου – Βόχας
(υπόψη: Προέδρου Δ.Σ κ. Καραφωτιά Γ.)

κοιν. : (1). Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Παπούλια Κ.
(2). Πρόεδρο Κυβερνήσεως
Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά Α.
(3). Υπουργό Δημοσίας Τάξεως
κ. Δένδια Ν.
(4). Βουλευτές Κορινθίας κ.κ Δήμα Χ.,
Κόλλια Κ., Μπούκουρα Ευστ.,
Ταγαρά Ν.
(5). Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
κ. Τατούλη Π.
(6). Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας
(7). Γενική Αστυνομική Διεύθυνση
Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΘΕΜΑ: « ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για άμεση επανίδρυση και επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ζευγολατιού»

Αξιότιμοι κύριοι,
Ο Αστυνομικός Σταθμός Ζευγολατιού έχει πάψει να υφίσταται από τον Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με την υπ. αριθ. 7001 / 2 / 1435 – ξε Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1901 / 3 – 12 – 2010.
Το Ζ ε υ γ ο λ α τ ι ό είναι:
(1). Έδρα του δήμου Βέλου – Βόχας. Έχει τη μεγαλύτερη έκταση αλλά και τον περισσότερο πληθυσμό από όλους τους υπόλοιπους οικισμούς – κοινότητες του δήμου.
Σε καμία περίπτωση η έδρα ενός δήμου δεν μπορεί και δεν πρέπει να στερείται ενός οργανωμένου, επαρκώς στελεχωμένου και εξοπλισμένου, αυτοτελούς Αστυνομικού Τμήματος.
(2). Έχει ιδιαίτερη γεωγραφική θέση, κι αυτό διότι το Ζευγολατιό βρίσκεται στο κέντρο της Βόχας με τα γύρω χωριά να απέχουν μικρή απόσταση από αυτό. Επιπλέον, ο δήμος Βέλου – Βόχας αποτελεί έναν από τους έξι καλλικρατικούς δήμους της Κορινθίας και καλύπτει την Κεντρική Κορινθία.
(3). Διαθέτει στο ανθρώπινο δυναμικό του ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες (π.χ. ROMA κ.α.) και αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων (π.χ. Σουδάν, Πακιστάν, Τυνησία, Αλγερία κ.α.), στις οποίες βεβαίως οφείλεται και το μεγαλύτερο ποσοστό της έκρηξης της εγκληματικότητας.
Το θέμα της εγκληματικότητας – παραβατικότητας πρέπει να εξεταστεί ως κορυφαίο στην ατζέντα της καθημερινότητας.
Κάποτε η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών ήταν σχεδόν αυτονόητη. Ήταν δημόσια υπόθεση. Σήμερα όμως αποτελεί ζητούμενο, με την αυτοδικία να αρχίζει να υποκαθιστά το Κράτος, διότι έχει χαθεί ακόμη και η στοιχειώδης εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι σε αυτό.
Οι πολίτες δεν απολαμβάνουν το αυτονόητο: Ασφάλεια στον τόπο που κατοικούν και δραστηριοποιούνται.
Κανένα μέτρο δεν είναι 100% αποτελεσματικό για την ασφάλειά μας. Στόχος όμως πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν περισσότερη μείωση των κρουσμάτων της εγκληματικότητας και παραβατικότητας.
Για τον σχεδιασμό μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής είναι απαραίτητα τα ακόλουθα:
 Επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργίας της ελληνικής αστυνομίας ως κατεξοχήν φορέα παροχής ασφάλειας.
 Η μεταρρύθμιση στη δομή και την οργάνωση του Σώματος, με την παράλληλη και αναγκαία αναδιάρθρωση των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων, με σκοπό την οργανωτική και λειτουργική αναβάθμιση των Υπηρεσιών τους.
 Η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους Πολίτες.
Ως πρόληψη νοούνται όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση της εγκληματικότητας – παραβατικότητας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον άξονα αυτό οφείλει και πρέπει να έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο και όχι θέση και ρόλο χειροκροτητή ή παθητικού δέκτη των όποιων εξελίξεων.
Προς την κατεύθυνση της δραστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της τοπικής μας κοινωνίας, αυτής του Βέλου και της Βόχας και ειδικότερα της έδρας, του Ζευγολατιού, π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε :
(1). Άμεση επανίδρυση και επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού της έδρας του δήμου Βέλου – Βόχας, του Ζευγολατιού, με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.
(2). Ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων ασφαλείας, με την αύξηση σε πρώτη φάση των περιπολιών (π.χ. αξιοποίηση της ομάδας «ΔΙΑΣ» κ.α.) και των ελέγχων από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (π.χ. ΟΠΚΕ κ.α.).
(3). Ενίσχυση της δύναμης του ΑΤ Βραχατίου, με την μετενσωμάτωση σε αυτήν των αποσπασμένων αστυνομικών που έχουν δεσμευθεί για τις ανάγκες της φύλαξης των μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, αφού όπως έχει ήδη ανακοινωθεί επίκειται σχετικός διαγωνισμός για την ανάληψη της φύλαξης του στρατοπέδου από εταιρεία security.
(4). Επειδή η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Ζευγολατιού αποφασίστηκε κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού με μισθώματα και λειτουργικά έξοδα (υπάρχει σχετικό έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας από 11 / 10 / 2012), π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε π ρ ο ς τ ο δ ή μ ο να παραχωρήσει ή να αναζητήσει κατάλληλο χώρο, έτσι ώστε να εγκατασταθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ζευγολατιού, το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα του οποίου θα καλύπτει ο ίδιος ο δήμος.
Ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού πιστεύουμε ότι για όλους τους ανωτέρω λόγους σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πληθυσμιακή τάση, την γεωγραφική ιδιομορφία της τοπικής μας κοινωνίας (περιοχή έντονα αγροτική) αλλά και την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, επιβεβαιώνεται σε κάθε περίπτωση η αναγκαιότητα συνεχούς και καθημερινής αστυνόμευσης.
Στόχος βεβαίως δεν είναι μόνο η πάταξη της σοβαρής εγκληματικότητας που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή μας, αλλά και η αντιμετώπιση όλων των μορφών της μικροεγκληματικότητας που προκαλούν φόβο και ανησυχία στους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα συντελούν στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας.
Με την επανίδρυση και επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Ζευγολατιού, ως τοπικής αυτοτελούς Υπηρεσίας, θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας – παραβατικότητας σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο ανταπόκρισης.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες.

Με τιμή,

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι πολίτες – δημότες δήμου Βέλου/Βόχας – κάτοικοι δημοτικής κοινότητος Ζευγολατιού

Προηγούμενη ανάρτηση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact