Τον μήνα Οκτώβριο ξεκινά το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου κ. Καλλίρη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, μετά από ερώτηση του κ. Τσίτουρα που έθιξε το πρόβλημα που ταλαιπωρεί καιρό τώρα τους δημότες πολλών τοπικών διαμερισμάτων.

adespoto_b2

Συγκεκριμένα παρουσίασε τη μελέτη που έγινε από το τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου, που αφορά εργασίες που θα γίνουν όπως στείρωση, καταγραφή, εμβολιασμός με τα προβλεπόμενα εμβόλια, περίθαλψη με την χρήση σήμανσης με ηλεκτρονικό πομποδέκτη ‘τσιπ’’ και καταχώρηση στα δεδομένα του Κτηνιατρικού Συλλόγου, όπως και στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος αδέσποτων που έχει ορίσει με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο.

Για την εφαρμογή του προγράμματος τονίζει η κ. Καλλίρη ο δήμος θα συνεργαστεί με υπεύθυνο κτηνίατρο, συγκεκριμένα η κ. Βιολέτα Ηλιοπούλου στο Κιάτο, όπου στο χώρο της θα γίνονται οι εργασίες που προαναφέραμε, αλλά και για όποιον θέλει να φέρει κάποιο αδέσποτο ή και να γίνει ανάδοχος κάποιου ζώου. Για τις εργασίες του προγράμματος έχει προβλεφθεί από το δήμο πίστωση ποσού 3.000 ευρώ για το έτος 2016, και αναμένεται να συμβάλλουν στην μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς των αδέσποτων ζώων, αλλά και στον έλεγχο του πληθυσμού τους καθώς και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε μια απάντηση