Ανακοίνωση – Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ»

Αγαπητοί αθλητές του Συλλόγου μας.

Φίλες και Φίλοι.

(1). Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ» ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου του 1995, συνεχίζοντας έτσι μια ιστορία πολλών χρόνων για τον Στίβο του Ζευγολατιού, από παλαιούς αθλητές και αθλήτριες που αγαπούσαν τον Αθλητισμό και το ιδεώδες του, με κοινή τους πεποίθηση ότι ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων, τρόπος ζωής και μέσο διαμόρφωσης χαρακτήρων.

(2). Όλες οι επιτυχίες – διακρίσεις αρχικά του Α.Ο ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ και στη συνέχεια του Α.Γ.Σ «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ», που έχουν κάνει το Ζευγολατιό να θεωρείται ως η Μητρόπολη του Στίβου στην Κορινθία, επιτεύχθηκαν αποκλειστικά με την ανάδειξη αθλητών από τις Ακαδημίες του Συλλόγου, χωρίς μετεγγραφές και αμοιβές αθλητών.

Η στάση του Συλλόγου είναι υπεύθυνη ακόμα και για μαθητές που χρειάζονται προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, έτσι ώστε να εξεταστούν με επιτυχία στα αγωνίσματα και να εισαχθούν σε Γυμναστική Ακαδημία, Στρατιωτικές σχολές κ.α.

(3). Είμαστε ο μοναδικός Σύλλογος στο δήμο Βέλου – Βόχας και γενικότερα σε ολόκληρη την Κορινθία σε όλα τα αθλήματα, που έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα Ελλάδας σε ομαδικό επίπεδο και αυτό όχι μονάχα μια φορά, αλλά τέσσερις.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ Α.Γ.Σ ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας !!!

(α). Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου (1998).

Λιτόχωρο 8. 9 .1998

Ομαδικό Νέων Γυναικών: A.Γ.Σ «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

(β). Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παγκορασίδων Α΄ (2002).

Κατερίνη 13 – 14 / 7 / 2002.

Σκυταλοδρομία 4Χ80μ. Παγκορασίδων Α΄: Α.Γ.Σ «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

(γ). Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Νεανίδων (2004).

Τρίκαλα 26 – 27 / 6 / 2004.

Σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Νεανίδων: Α.Γ.Σ «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

(δ). Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κορασίδων (2004).

Ιωάννινα 10 – 11 / 7 / 2004.

Σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Κορασίδων: Α.Γ.Σ «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 3 φορές δευτεραθλητής Ελλάδος σε ομαδικό επίπεδο !!!

(α). 2ος Πανελληνιονίκης Σύλλογος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων στα 4Χ80μ. στις 29 Ιουνίου 1998 στην Κατερίνη.

(β). 2ος Πανελληνιονίκης Σύλλογος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στα 4Χ400μ. στις 11 Ιουλίου 2004 στα Ιωάννινα.

(γ). 2ος Πανελληνιονίκης Σύλλογος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στα 4Χ100μ. στις 18 Ιουνίου 2005 στη Λάρισα.

 3ος Πανελληνιονίκης Σύλλογος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Νεανίδων στα 4Χ400μ. στην Παιανία.

 32 φορές ο Α.Γ.Σ «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ» έχει μπεί στην οκτάδα διαφόρων ηλικιακών πανελληνίων πρωταθλημάτων σε ομαδικό επίπεδο.

Πολλοί είναι και οι αθλητές μας που έχουν αναδειχθεί ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και έχουν συμμετάσχει – διακριθεί με την Εθνική Ομάδα σε Βαλκανικούς – Μεσογειακούς και σε άλλους διεθνείς αγώνες. Να σημειωθεί ότι πολλοί είναι και οι αθλητές μας που έχουν κάνει χρήση του δικαιώματος της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να περάσουν σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.

(4). Σύμφωνα με την τελευταία συγκεντρωτική καταγραφή του αρχείου του Συλλόγου μας, έως και το 2010 ο Α.Γ.Σ «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ» υπήρξε 37 φορές Πρωταθλητής στην ομαδική βαθμολογία στα περιφερειακά πρωταθλήματα (Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ανατολικής Πελοποννήσου) σε διάφορες κατηγορίες.

Η γενική συγκομιδή μεταλλίων έως και το 2010, χωρίς να υπολογίζονται βεβαίως τα μετάλλια του 2011 και του 2012, είναι 1918 μετάλλια, εκ των οποίων τα 1015 είναι χρυσά, με τα 42 από αυτά σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

(5). Ο Α.Γ.Σ «ΑΠΙΣ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ», έχοντας μακροχρόνια πορεία στα αθλητικά τμήματα υποδομής και Ακαδημιών, έχει όραμα για την Νεολαία του χωριού μας, συγκεκριμένο πρόγραμμα και οργάνωση για την πραγμάτωσή του, ενώ η εμπειρία χρόνων από τη μια μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι και από την άλλη μας θωρακίζει με την σιγουριά της τελικής επιτυχίας. Τα παιδιά μας χρειάζονται ήδη από μικρή ηλικία διεξόδους, έτσι ώστε να απασχολούνται και να μαθαίνουν τόσο τα αθλήματα όσο και να αντιμετωπίζουν διάφορες συμπεριφορές και καταστάσεις.

ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.

(6). Με την ίδια φιλοσοφία ως προς τον Αθλητισμό ξεκινήσαμε και φέτος. Η Ακαδημία Στίβου θα προπονείται υπό την καθοδήγηση του Γυμναστή ΤΕΦΑΑ κου Νανόπουλου Γιώργου στους χώρους του Γυμνασίου – Λυκείου Ζευγολατιού και αυτού του Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού (υπάρχει και σχετικό πρόγραμμα για τις προπονήσεις και το ωράριό τους).

Οι προπονήσεις αυτές θα έχουν προπαρασκευαστικό χαρακτήρα με σκοπό οι αθλητές – τριες, όταν θα κριθούν έτοιμοι, να ενσωματωθούν στην αγωνιστική ομάδα του Συλλόγου μας που προπονείται στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου υπό την καθοδήγηση του προπονητή, απόφοιτου ΤΕΦΑΑ και πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Σκούπα Παναγιώτη.

Η Ακαδημία Μπάσκετ θα προπονείται στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Βέλου – Βόχας «Γ. Τριαντάφυλλος» (υπάρχει και σχετικό πρόγραμμα των ωρών για τις προπονήσεις) υπό την καθοδήγηση του Γυμναστή ΤΕΦΑΑ Νανόπουλου Γιώργου, με στόχο να τεθούν φέτος οι βάσεις ώστε την επόμενη αγωνιστική περίοδο να στελεχωθούν τα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου.

Καλούμε τα παιδιά και τους γονείς να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στο χωριό μας.

Προηγούμενη ανάρτηση Ενημέρωση για την εκπτωτική πρόταση του Συλλόγου “Μέγας Αλέξανδρος”

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact