Επιστολή Δημάρχου Βέλου Βόχας σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης των Αστυνομικών Τμημάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                                                                  ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ 31-1-2013

Πληροφορίες:Mασούρη Αικ.

Τηλέφωνο: 2741360522

Φαξ: 2741052303                                                                       ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε

Email: masouri@vochas.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή του Δημάρχου Βέλου Βόχας σχετικά με το σχέδιο συγχώνευσης των Αστυνομικών Τμημάτων

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος σε επιστολή του προς τους κ.κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελέα Κορίνθου, Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου τάσσεται υπέρ της διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι σαν Δημοτική Αρχή θα αγωνιστεί για τη διατήρησή του.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

΄΄ Αξιότιμοι κ.κ.

Όπως σας έχω ήδη ενημερώσει σε προηγούμενες επιστολές η εγκληματικότητα στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας αυξάνεται συνεχώς.

Θέλω να επισημάνω ότι σε μια περίοδο που οι απαιτήσεις από την Ελληνική Αστυνομία ολοένα αυξάνονται και ενώ το έγκλημα παίρνει όλο και πιο επικίνδυνες μορφές, χρέος την πολιτείας είναι να ενισχύει και όχι να αποδυναμώνει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν ελλείψεις στα Αστυνομικά Τμήματα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Το ενδεχόμενο της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου με τα ήδη τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Δήμο μας θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό στην αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής, εκτός των κρουσμάτων μικροκλοπών υπάρχουν κρούσματα με χρήση βαρέως οπλισμού (καλάσνικοφ)

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βέλου Βόχας τάσσεται υπέρ της διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου το οποίο θα πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένο με εξειδικευμένο δυναμικό ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών μας.

Τέλος δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι και σαν Δημοτική Αρχή αλλά και όλοι οι δημότες του Δήμου μας θα αγωνιστούμε σκληρά από κοινού και μέχρι τέλους για να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα ζωής μας και είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο.΄΄

 

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Προηγούμενη ανάρτηση 14-17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΄΄ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ΄΄ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact