Νέοι από 8 χώρες της Ευρώπης συναντούν νέους από το Δήμο Βέλου – Βόχας

Δελτίο Τύπου: Νέοι από 8 χώρες της  Ευρώπης  συναντούν νέους από το Δήμο Βέλου – Βόχας

Ο φορέας ευρωπαϊκών προγραμμάτων για νέους  «Ορφέας» με υποστήριξη και σε συνεργασία με το Δήμο Βέλου – Βόχας  και το γραφείο πληροφόρησης νέων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου διοργανώνει την φιλοξενία εκπαιδευτικού προγράμματος Ανταλλαγής Νέων με θέμα: Οι νέοι ενάντια στο πρόβλημα της φτώχιας στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 20 Μαρτίου  και θα συμμετάσχουν 48 νέοι από 8 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και 5 νέοι από το Δήμο Βέλου –Βόχας με ένα ομαδάρχη.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτεί το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και δια βίου μάθησης μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση-Ανταλλαγές νέων» και οι συνεργαζόμενοι φορείς του προγράμματος.

Οι νέοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν για τον πολιτισμό τις παραδόσεις και την καθημερινότητα στις χώρες τους και ακόμα για τις ευκαιρίες  των νέων στην Ευρώπη όπως επίσης για τα προγράμματα εθελοντισμού και απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η γλώσσα εργασιών θα είναι τα αγγλικά ενώ η Ελληνική ομάδα θα υποστηρίζεται σε θέματα γλώσσας και συμμετοχής από ομαδάρχη.

Η ελληνική ομάδα νέων που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα λάβει ιδική βεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (youth pass) ενώ θα συμμετάσχει κατά προτεραιότητα σε πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων μίας εβδομάδας κατά την καλοκαιρινή περίοδο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες και η φιλοξενία των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Αλκυών στο Βραχάτι Κορινθίας.

 

Προηγούμενη ανάρτηση Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Δημοτική Φιλαρμονική

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact