1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης» 24/7-1/8/2022

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» θέλοντας να τιμήσουν τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνουν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι, στον τόπο όπου ο αγαπημένος μας Μίκης έζησε και δημιούργησε μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του.
Στόχος είναι το φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει έναν θεσμό που κάθε χρόνο με άξονα το έργο του αείμνηστου Θεοδωράκη, θα φέρνει κοντά καλλιτέχνες και μουσικούς από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα παρουσιάζουν το έργο και τις δημιουργίες τους.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 21:00 το βράδυ με την συναυλία των Γιάννη Μπούρα και Θοδωρή Σκόνδρα.
Πριν την συναυλία θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη ομιλία για τους δημοκρατικούς αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Η μεγάλη στιγμή του φετινού Φεστιβάλ θα είναι η συναυλία της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 με τους Δημήτρη Μπάση, Μπέττυ Χαρλαύτη, Βασίλη Λέκκα, Άγγελο Θεοδωράκη, Παναγιώτη Πετράκη.
Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:
24/07/2022 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ: Αφιέρωμα στους δημοκρατικούς αγώνες του Μίκη. Μουσική βραδιά από τους Γιάννη Μπούρα και Θοδωρή Σκόνδρα ΩΡΑ 21:00 – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
27/07/2022 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ: O Kώστας Θωμαΐδης συναντά τον Μίκη και τον Θάνο. Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Θάνο Μικρούτσικο. Συμμετέχουν: H Ορχήστρα Δωματίου “Respira” και η Χορωδία Opus Femina. Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας (φιλική συμμετοχή) Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πελοπίδας Μαυρόπουλος ΩΡΑ 21:00 – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
28/07/2022 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ: Μουσική Βραδιά με τον ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη ΩΡΑ 21:00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
29/07/2022 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με τον Δημήτρη Μπάση, Βασίλη Λέκκα, Μπέττυ Χαρλαύτη ΩΡΑ 21:00 – ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
01/08/2022 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ: Μουσική Βραδιά με την ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗ ΩΡΑ 21.00 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΕΛΟ
Προηγούμενη ανάρτηση Η Φιλαρμονική Ζευγολατιού συνόδεψε την εικόνα της πολιούχο Αγίας Μαρίνας στο Βέλο

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact