34ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ                                                                                                                          13   Ioυλίου  2016
Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων 

 Πληροφορίες:Μασούρη Αικ                   Email:masouri@vochas.gov.gr       

                                                                                                                                                            Προς Μ.Μ.Ε     Τηλέφωνο: 2741 0 51788                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Γεώργιο Δέδε όπου μετά από πολύμηνη  συνεργασία ανακοίνωσαν από κοινού δύο έργα ζωτικής σημασίας για το Δήμο Βέλου – Βόχας.

Το πρώτο έργο αφορά το ρέμα Χαϊκάλη – Περιστερώνα. Για την αντιπλημμυρική θωράκιση μιας μεγάλης περιοχής στο κέντρο του Δήμου, έχει ήδη εγκριθεί το ποσόν των 2,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η υλοποίησή του θα δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις τοπικές κοινότητες Κοκκωνίου, Βραχατίου, Ευαγγελίστριας, Κρηνών και Πουλίτσας, αφού κάθε φορά που το ρέμα αυτό ξεχειλίζει, προκαλούνται μεγάλες ζημιές στις περιουσίες τους.
Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος τονίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η έγκριση του παραπάνω ποσού, κυρίως τέτοιες εποχές, σημειώνοντας ότι για την ένταξή του έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη ώριμες μελέτες από τον Δήμο ώστε να διεκδικήσει το έργο.
Ανάλογο έργο, συνεχίζει ο κ. Παπακυριάκος, η δημοτική αρχή θέλει να υλοποιήσει και στο ρέμα του Ζαπάντη. Για τον λόγο αυτό, ήδη ετοιμάζεται πρόταση καθώς τελειώνει η μελέτη που αφορά την διευθέτηση και οριοθέτηση του Ζαπάντη.

Το δεύτερο έργο αφορά την αποκατάσταση της Π.Ε.Ο.
Στην ίδια συνάντηση, στο Δημαρχείο Βέλου – Βόχας, ο κ. Δέδες ανακοίνωσε και την χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, στο τμήμα που διέρχεται από τα διοικητικά όρια του Δήμου Βέλου – Βόχας. Για την ένταξη του έργου αυτού προς χρηματοδότηση, ο Δήμαρχος αναφέρει πως εδώ και ένα χρόνο έχει κατατεθεί το σχετικό αίτημα, έχουν ήδη ετοιμαστεί τα τεχνικά δελτία και αναμένεται το ποσό των 800.000 – 900.000 ευρώ. Όπως τονίζει ο κ. Παπακυριάκος, το τμήμα αυτό της Π.Ε.Ο. έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες φθορές, εξαιτίας της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς προτιμούν την διαδρομή αυτή, όσο εκτελούνται έργα στη Ν.Ε.Ο.
Επίσης, μεγάλη επιβάρυνση στο οδόστρωμα έχει προκαλέσει η κυκλοφορία από την Π.Ε.Ο. βαρέων οχημάτων, τα οποία προτιμούν να παρακάμπτουν τη Ν.Ε.Ο. προκειμένου να μην επιβαρυνθούν το κόστος των διοδίων.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

Προηγούμενη ανάρτηση ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact