Επιστολή Δημάρχου Βέλου-Βόχας στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για την εγκατάσταση ΡΟΜΑ στην Κορινθία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή Δημάρχου Βέλου-Βόχας στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για την εγκατάσταση ΡΟΜΑ στην Κορινθία

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος σε συνέχεια όλων των δημοσιευμάτων για την εγκατάσταση ΡΟΜΑ στους καταυλισμούς των Εξαμιλίων και του Ζευγολατιού έστειλε επιστολή στον υπουργό κ. Δένδια για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Aξιότιμοι κ.κ.

Καθημερινά μας κατακλύζουν δημοσιεύματα σχετικά με τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ από την Αθήνα στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Ήδη σε προηγούμενη επιστολή μου, της οποίας δεν έλαβα καμία απάντηση, είχα αναφερθεί στη δραματική αύξηση της εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών στην περιοχή του Δήμου μας από ομάδες ΡΟΜΑ και ομάδες αλλοδαπών όπου καθημερινά επιδίδονται σε κλοπές σπιτιών, επιχειρήσεων, αγροτικών περιουσιών με αποτέλεσμα να δεχόμαστε καθημερινά τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών μας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ήδη στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας εδώ και χρόνια είναι εγκαταστημένος μεγάλος αριθμός ΡΟΜΑ όπου τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί ιδιαίτερα από τη μετακίνηση και άλλων ομάδων ΡΟΜΑ και αλλοδαπών.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας και προς την Εισαγγελική Αρχή και την Αστυνομική Διεύθυνση ώστε να βρεθούν τρόποι επίλυσης του προβλήματος , μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε επικοινωνία.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βέλου Βόχας δε δύναται να δεχτεί μια τέτοια ρύθμιση για την εγκατάσταση των ΡΟΜΑ στην περιοχή της Κορίνθου και καταγγέλλει την αδιαφορία των αρμοδίων Αρχών για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

Για ακόμη μία φορά, και ελπίζοντας να βρούμε ανταπόκριση, θέλουμε η Πολιτεία να βρει τρόπους επίλυσης και όχι να μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλους Νομούς και Δήμους. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όλοι οι Δήμοι της Κορινθίας και οι κάτοικοι θα αγωνιστούμε σκληρά από κοινού και μέχρι τέλους για να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα της ζωής μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Προηγούμενη ανάρτηση Έγκριση 6 νέων θέσεων στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Βέλου – Βόχας – Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact