Δήλωση του Δ.Σ του Συλλόγου Στιμάγκας ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ για τη συμμετοχή του στην έκθεση του επιμελητηρίου Κορινθίας ΄΄ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013΄΄

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ 5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΄΄ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013΄΄

ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ ‘ΘΥΑΜΙΣ’ από ιδρύσεώς του εκτός από τον πρωταρχικό σκοπό του την διάσωση ,διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποσκοπεί και στην με κάθε θεμιτό και πρόσφορο μέσο την σωστή προβολή του χωριού του.
Εχει προβάλει τόσο την Στιμάγκα όσο και τους εκάστοτε Δήμους που υπαγόταν και αποδεδειγμένα τους έχει αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εντός και εκτός συνόρων.

Τα μέλη του Δ.Σ εργάζονται με αμείωτο κέφι και μεράκι για την εκπλήρωση του σκοπού τους στηριζόμενα πρώτα στις δικές τους οικονομικές δυνατότητες και στις κατά καιρούς γνωριμίες που αποκτούσαν μέσα από το έργο τους.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ για οικονομική ενίσχυση τοπικούς φορείς και κάθε φορά ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ όσους είναι υποστηρικτές και αρωγοί του έργου τους.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΤΟ να χρησιμοποιεί διάφορες καταστάσεις του συλλόγου και δεν ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Η Συμμετοχή του Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Στιμάγκας «ΘΥΑΜΙΣ» καθώς και του Γυναικείου Παραδοσιακού Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Στιμάγκας «Στιμαγκιώτικες Δημιουργίες» στην έκθεση ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2013, ήταν καθαρά ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ και αποσκοπούσε στην προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στιμάγκας και κατ’επέκταση του Δήμου Βέλου Βόχας, χωρίς να ζητηθεί οικονομική ενίσχυση από άλλους φορείς και βασίσθηκε μόνο από τους οικονομικούς πόρους του Συλλόγου.

Είναι καιρός μερικοί να αφήσουν τους Συλλόγους που παράγουν πολιτισμό να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους. Eάν μπορούν και θέλουν ας τους βοηθήσουν με το να προβάλουν ΜΟΝΟ το έργο τους και να μην τους ανακατεύουν με τις πολιτικές κατά καιρούς καταστάσεις .

Δεν είναι δυνατόν να κρίνονται οι πολιτιστικοί Σύλλογοι. Δεν είναι κανένας ικανός και δεν επιτρέπεται να κρίνεται ……το κέφι , το μεράκι , και η αγάπη .
Τα τρία αυτά πράγματα δεν μπαίνουν σε ζυγαριά.

ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΚΡΟ ‘Η ΜΕΓΑΛΟ ( ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ) ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ

ΖΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ «ΘΥΑΜΙΣ»

Προηγούμενη ανάρτηση ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact