Άμεση η κινητοποίηση του Δήμου Βέλου Βόχας στην φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο Μπολάτι

Τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2020 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην ιδιωτική επιχείρηση  του Κέντρου  Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ)  που δραστηριοποιείται στην Κοινότητα  Μπολατίου του Δήμου Βέλου Βόχας και εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της περιφέρειας  Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Βέλου Βόχας είχε άμεση ενημέρωση από τις πρώτες πρωινές ώρες από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας. Με μέριμνα του Δήμου και κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκαν οι δυνάμεις του Δήμου και τα διαθέσιμα μηχανήματα (φορτηγό και φορτωτής-εκσκαφέας) για μεταφορά χώματος όπως ζητήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία. Υπήρξε η καθοδήγηση των πυροσβεστικών οχημάτων για πλήρωση νερού από κοντινές παροχές νερού (πυροσβεστικούς κρουνούς κλπ) από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή των γειτονικών δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή με οχήματα, υδροφόρες και τσάπες για να περιοριστεί η φωτιά. Ο Δήμος Βέλου Βόχας από την πρώτη στιγμή ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας και θα συνεχίζει με κάθε μέσο για όσες ημέρες χρειαστεί.

Ήδη ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος έχει αποστείλει  έγγραφο  προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας όπου ζητά να σταλούν στην περιοχή φορτωτής, εκσκαφέας και φορτηγά προκειμένου να συνδράμουν τα λοιπά μέσα δασοπυρόσβεσης καθώς επίσης και έγγραφο στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας για την μέτρηση συγκέντρωσης ρύπων στην ατμόσφαιρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Η κινητοποίηση του Δήμου Βέλου Βόχας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας καθώς επίσης και των όμορων δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων ήταν άμεση για την παροχή βοήθειας .

Προηγούμενη ανάρτηση ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΒΟΧΑΣ

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact