ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πυρκαγιάς στις 9-7-2015 Ζευγολατιό

                            
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                    Ζευγολατιό  17 / 07 / 2015
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ                              
Ταχ. Δ/νση: Δημαρχείο Ζευγολατιού                                  
Οδός : Γεωργίου Παπανδρέου 20                                                                                          Τ.Κ.  : 20001
Τηλ: 2741360522                    Προς Μ.Μ.Ε
Fax: 2741052303          
                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

           

       
ΘΕΜΑ    :    Περί εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό
        
ΣΧΕΤ.    :    Το υπ’αριθ. 11651/10-07-2015 έγγραφο του Δήμου Βέλου-Βόχας με θέμα: «Αίτημα για συνδρομή υδροφόρων οχημάτων»

Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό (ήτοι την Πέμπτη 09-07-2015) τα στελέχη και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας του Δήμου Βέλου-Βόχας κινητοποιήθηκαν άμεσα από τις 14:58 την Πέμπτη 09-07-2015 και στάλθηκε στο τόπο του συμβάντος, το όχημα 4χ4 με βυτίο 700 λίτρων και μηχανισμό πυρόσβεσης με τον αντίστοιχο οδηγό επιφυλακής του Δήμου Βέλου-Βόχας.
Επιπλέον επιτόπου μετέβησαν οι Αντιδήμαρχοι Βέλου-Βόχας Τανισχίδης Χαράλαμπος και Ρόζος Νικόλαος καθώς και ο Διευθυντής Περιβάλλοντος (οι οποίοι με συντονισμένες προσπάθειες ζήτησαν τη συνδρομή και βοήθεια από τους όμορους Δήμους) και τέθηκαν υπό τις οδηγίες του ανώτατου αξιωματικού διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αρχιπύραρχο κ.Κωνσταντίνο Γιόβα, που αυτοπροσώπως επιτόπου ενεργούσε για τον συντονισμό των επίγειων και εναέριων όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων που ενεπλάκησαν στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πυρκαγιάς. Το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Βέλου-Βόχας υπό τις διαταγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενεπλάκη ενεργά και έκανε ρίψη νερού συνολικά τέσσερις φορές ( ήτοι 4χ700 λίτρα) και μάλιστα η τελευταία ρίψη έγινε περίπου στις 21:10 το βράδυ (σε χαράδρα πλησίον ελαιώνα) απευθείας κάτω από τις οδηγίες του ίδιου του Αρχιπύραρχου κ.Κωνσταντίνου Γιόβα. Σημειώνεται ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Τανισχίδης μετέβη και στο χώρο της πυρκαγιάς τις πρώτες πρωινές ώρες για να δει πως εξελίσσεται το συμβάν και να ενημερωθεί επί τόπου καθώς επίσης και ο κ. Ρόζος υπεύθυνος καθαριότητας παρέμεινε στο χώρο του συμβάντος μέχρι τα μεσάνυχτα.
Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι κατόπιν της προφορικής συνεννόησης την ημέρα και την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς (ήτοι την Πέμπτη 09-07-2015) και σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού οι αρμόδιες υπηρεσίες των όμορων Δήμων Κορινθίων και Σικυωνίων (και αντίστοιχα οι Αντιδήμαρχοι κ.Μελέτης και κ.Δομετίου) ανταποκρίθηκαν άμεσα και στο αρχικό και κατεπείγον προφορικό μας αίτημα, με τη συνδρομή του Δήμου Βέλου-Βόχας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο τόπο του συμβάντος με δύο υδροφόρες χωρητικότητας 10 tn έκαστη (ήτοι μία από το Δήμο Κορινθίων και μία από το Δήμο Σικυωνίων) για την αντιμετώπιση της εκδηλωθείσας πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό-Κορινθίας.  
Παρακαλούμε προς δημοσίευση για την αποκατάσταση της αλήθειας και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε δυνατή συνεργασία, ειδικότερα σε θέματα πολιτικής προστασίας.

                    O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                    ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Προηγούμενη ανάρτηση ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact