Συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Boxe Savate

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση “ΑΛΚΥΟΝΙΑ 2016” παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος και Πρόεδρος και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στο ξενοδοχείο ΑΛΚΥΟΝ στο Βραχάτι. Έγινε μία εκτενής ενημέρωση των ΜΜΕ για το πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα εξελιχθούν στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BOXΕ SAVATE στο Δημοτικό Γυμναστήριο “Γ. Τριαντάφυλλος” του Βραχατίου, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, 10 & 11 Ιουνίου 2016.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία αλλά και τη διάσταση μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης για την περιοχή Βέλου Βόχας,  αλλά και ευρύτερα της Κορινθίας, αφού μιλάμε για άθλημα υψηλού ενδιαφέροντος και θεάματος.
Πρώτος το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία, τα στελέχη του Δήμου, τους εθελοντές, τους χορηγούς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το ενδιαφέρον τους, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που για πρώτη φορά διεξάγεται στην περιοχή  και τόνισε ότι οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναρπαστικές αναμετρήσεις ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων από πολλές χώρες. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε επίσης ότι παρά τη γενικότερη αρνητική συγκυρία και τις δυσκολίες που υπάρχουν, η Δημοτική Αρχή σε στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο Χρήστο Κάκο,  καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί με άψογο τρόπο η διοργάνωση, τόσο στη διαμονή των αποστολών όσο και στο αγωνιστικό μέρος, στο κλειστό γυμναστήριο του Βραχατίου.

Κλείνοντας ο κ. Παπακυριάκος αφού ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά  τις υπηρεσίες της περιοχής για τη συμβολή τους στην επιτυχία των αγώνων,  κάλεσε τους πολίτες και φιλάθλους να παρακολουθήσουν με δωρεάν είσοδο το πρωτάθλημα και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων αλλά και των ξένων αθλητών και αθλητριών.

Ακολούθως απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας BOXΕ SAVATE Χρήστος Κάκος αναφέρθηκε στο ζωηρό ενδιαφέρον του Δήμου, αλλά και των πολιτών της περιοχής για το άθλημα αυτό, όπως είχε παρατηρηθεί και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί με επιτυχία στο δημοτικό γυμναστήριο Βέλου. Αναφερόμενος στους αγώνες τόνισε ότι θα εκπροσωπηθούν 14 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στην Εθνική Ελλάδος θα μετάσχουν 16 “ετοιμοπόλεμοι” αθλητές και αθλήτριες. Ο κ. Κάκος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο , την Αντιδήμαρχο Μαρία Καλλίρη και τον Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ” Ανδρέα Σιάχο, για την ουσιαστική και ανεπιφύλακτη συμβολή τους στη διοργάνωση και εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, ο Δήμος Βέλου Βόχας  να φιλοξενήσει ακόμη και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αναφερόμενος στο διήμερο των αγώνων είπε ότι την Παρασκευή  θα γίνουν οι προκριματικοί και στις 20.00 της ίδιας μέρας  θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης, την οποία θα κηρύξει ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας. Θα ακολουθήσουν την επόμενη ημέρα, το πρωί του Σαββάτου, οι ημιτελικοί και το απόγευμα οι τελικοί αγώνες με τις απονομές.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Μαρία Καλλίρη τόνισε ότι “ήταν και είναι για μας πρόκληση η επιτυχία μιας τέτοιας διοργάνωσης και ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μας με την πανελλήνια ομοσπονδία BOXΕ SAVATE και ο κόσμος θα κατακλύσει στο διήμερο των αγώνων Παρασκευής και Σαββάτου τις κερκίδες του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Βραχατίου”. Αναφέρθηκε επίσης στην ευγενική χορηγία του Διευθυντή του web Ramona Radio/Tv Παναγιώτη Παυλόπουλου και την ουσιαστική συμβολή του στην προβολή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Επίσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των ΜΜΕ Νομού Κορινθίας που κάλυψαν τη συνέντευξη,  Γιάννη Στεφανή με το Korinthostv.gr, Νότη Κομνηνάκη με το Freddotv, Χρήστο Βαλασόπουλο  με τη “Γνώμη Πολιτών”.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “ΑΝΕΛΙΞΗ” Ανδρέας Σιάχος αφού επισήμανε την σημασία μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης για την περιοχή μας, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εθελοντές και στελέχη για την επιδιοκώμενη επιτυχία των αγώνων. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες.
Τέλος για τα “μυστικά” του αθλήματος BOXE SAVATE μίλησαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Λυκούργος και Γιώργος Δρίτσας . Αναφέρθηκαν στο θέαμα που προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα,  αλλά και στα μέτρα για την αποφυγή τραυματισμών. Για την ελληνική παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξέφρασαν την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες διεκδικούν ακόμη και μετάλλια στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

•  Το συντονισμό της συνέντευξης Τύπου έκανε ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης, ο οποίος αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια στην προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού στην περιοχή Βέλου Βόχας.

 

Προηγούμενη ανάρτηση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact