Σημαντικά έργα δρομολογούνται μετά την συνάντηση του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη

 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας επισκέφθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη , προκειμένου να συζητήσει μαζί του μια σειρά έργων και μελετών που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και άλλων που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για τον ίδιο λόγο, ο κ. Παπακυριάκος είχε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη στην Τρίπολη.

Από τα έργα που συζητήθηκαν έχουν ήδη δημοπρατηθεί οι δύο δημοτικοί οδικοί άξονες Ταρσινά – Στιμάγκα και Βοχαϊκό – Χαλκί συνολικού κόστους κατασκευής 1 εκ. ευρώ. Τα έργα αφορούν την βελτίωση των οδικών αυτών δικτύων. Επίσης, έχουν δημοπρατηθεί οι εργασίες επισκευών στο Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου, η εξωτερική διαμόρφωση της πλατείας Μπολατίου, καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός του τμήματος της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος του κλειστού Γυμναστηρίου Βραχατίου μέχρι την «γράνα».

Συζητήθηκαν ακόμα θέματα του Δήμου και προτεινόμενα έργα, αφού στον Δήμο Βέλου Βόχας υπάρχουν ήδη μελέτες προκειμένου όλα αυτά που προτείνονται να είναι σε θέση να ενταχθούν. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

Α. Ο διπλός κυκλοφοριακός κόμβος της γράνας και ο δεύτερος που θα βρίσκεται στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου Βραχατίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ, από τον Δήμο έχουν ήδη γίνει τεχνικές και κυκλοφοριακές μελέτες, ενώ σήμερα θα συζητηθεί και στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να εισηγηθεί την έγκρισή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Β. Ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Μαρίνας στο Βέλο, που επίσης αναμένει ο Δήμος να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης είδε θετικά τις παραπάνω προτάσεις του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, ο οποίος και αναμένει τις σχετικές εγκρίσεις.

Προηγούμενη ανάρτηση Πρόσκληση προς τα μέλη της οικονομικής Επιτροπής την 7η Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact