1ος Ποδηλατικός Γύρος Βραχατίου 2017

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών και ο Δήμος Βέλου-Βόχας, διοργανώνουν τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο «ΒΡΑΧΑΤΙ 2017», στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου την Κυριακή 09/07/2017.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες των παραπάνω κατηγοριών, με δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο για το έτος 2017 και κατηγορία ΟΠΕΝ με ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, εντός του 2017.

Στην κατηγορία Open μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος – κη άνω των 18 ετών, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην γραμματεία του αγώνα το πρωί της Κυριακής 09/07/2017 το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και ιατρική βεβαίωση που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται.

Η ιατρική βεβαίωση θα κρατείται από τη γραμματεία και θα επιστραφεί μετά τη λήξη του αγώνα.

Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα.

Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://goo.gl/forms/bGXfkzKMSkbP151p2 έως 05/07/2017 με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας : 075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζετε το ονοματεπώνυμό σας) ή στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. (Αγ.Τρύφωνος 38-Κηφισιά) την Δευτέρα 03/7/2017 και ώρες 20:30μμ -22:00μμ.

Για καταθέσεις μέσω internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAΑ.

Την ημέρα του αγώνα θα απευθύνεστε στην γραμματεία για την υπογραφή του φύλλου αγώνα και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Για παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ. 6931111696.

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. 10 ευρώ και 20 ευρώ για τα μη μέλη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Μάστερ Α : (30 – 39 ετών) / Β1: (40 – 44 ετών) / Β2: (45 – 49 ετών) Γ1: (50 – 54 ετών) / Γ2: (55 – 59 ετών) Δ: (60 + ετών) / Θ: 25+ (γυναικών) και ΟΠΕΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Παραλία Βραχατίου, κατάστημα Bar Lux, ώρα 8:30-9:15πμ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Την Κυριακή 09/07/2017 ώρα 09:15πμ στο χώρο της εκκίνησης.

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Παραλία Βραχατίου

ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: 1χλμ πριν το χωριό Χαλκείο.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 9:30πμ στο χώρο της εκκίνησης

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:00 π.μ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 74 χλμ.

ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Η διαδρομή των πρώτων 10 χλμ. θα διεξαχθεί με προπομπό τον αλυτάρχη του αγώνα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 64 χλμ.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Εκκίνηση Βραχάτι-Νεράτζα-Κιάτο-(Ελεύθερο: 10χλμ περίπου, στην βάση της ανάβασης Σουλίου) Σούλι-Κρυονέρι-Γονούσα-Καστράκι-Νεμέα-Αρχ.Νεμέα-Χαλκείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπουν αριστερά κάτω και λοξώς δεξιά πάνω.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:

 • Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της ΠΕΠΑ.
 • Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
 • Η χρήση του προστατευτικού κράνους είναι υποχρεωτική, ακόμη και στις επίσημες δοκιμές του αγώνα (αναγνώριση διαδρομής, ζέσταμα κ.λ.π.)
 • Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
 • Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή σας ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή (Υπεύθυνος: Ασημομύτης Δημήτρης).

Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.

Μέγιστος αριθμός ΙΧ συνοδείας, 20 οχήματα. Η προτεραιότητα των ΙΧ θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που θα συνοδεύουν. Για την δήλωση Ι.Χ επικοινωνήστε στο τηλ. 6931111696, μέχρι το Σάββατο 8/7.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι αθλητές που θα διακριθούν σε κάθε κατηγορία θα λάβουν:

1ος: Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα

2ος: Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα

3ος: Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα

4ος, 5ος, 6ος – Δίπλωμα (για τις κατηγ. Α΄, Δ΄, Θ΄ & ΟΠΕΝ.)

Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο της εκκίνησης, Παραλία Βραχατίου (Bar Lux).

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

 • H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
 • Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
 • Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
 • Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
 • Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).

 

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:

 • Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

 

ΑΘΛΟΘΕΤΗΣ: Δήμος Βέλου Βόχας

ΧΟΡΗΓΟΙ: ENDURA, My Athlete, BikeMe.gr, Κυκλοποδηλατική Bianchi, Marathon Bikes.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Περιοδικό “MBike”

Προηγούμενη ανάρτηση 8 & 9 Ιουλίου: 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής «Ελένη Λιμιάτη»

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact