Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης  MAΡΤΙΟΥ  1821  

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης  MAΡΤΙΟΥ  1821

ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Α. EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ  23  ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

  • Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από 8ης  πρωινής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

  • Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, των καταστημάτων ΝΠΔΔ, των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2019.
  • Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές για τη σημασία της Εθνικής Επετείου, απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.
  • Επετειακή Εκδήλωση στις 11.30 π.μ. στο ξενοδοχείο ΄΄ΑΛΚΥΟΝ΄΄ στο Βραχάτι από το Δήμο Βέλου Βόχας και το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ με τη συμμετοχή των συλλόγων του Δήμου Βέλου Βόχας. To πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Άνθιμο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πάντων Χαράς με θέμα: ΄΄Η συμβολή της εκκλησίας στα χρόνια του 1821΄΄. Παρουσίαση των οπλαρχηγών της Βόχας κατά την Επανάσταση του 1821, με κείμενα του ιστορικού-συγγραφέα Κώστα Σχοινοχωρίτη και ανάγνωση επιστολών-εγγράφων της εποχής εκείνης. Παρουσίαση: ΄΄ Η Βόχας ως στρατηγείο του Κολοκοκτρώνη μέσα από τις επιστολές του΄΄. Απαγγελίες και αναγνώσεις θα γίνουν από το Σύλλογο ΄΄Νέα Διάπλαση΄΄ Μπολατίου. Η εκδήλωση θα διανθιστεί με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: Σύλλογος Γυναικών Πουλίτσας, Νέα Γενιά Κοκκωνίου, Μέγας Αλέξανδρος Βραχατίου, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας και Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού.

ΔΕΥΤΕΡΑ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Δ.Κ.ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ)

Ώρα 10.00 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

-Εκφώνηση του  πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια του Γυμνασίου κα. Ειρήνη Νιάσκου.

-Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στην Πλατεία Παπακωνσταντίνου, όπου θα ψαλλεί   επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο του Δήμου, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού, εκπρόσωπο Αστυνομικής Αρχής, εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄, Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Εκπροσώπους παιδικών σταθμών, τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας, την Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών  και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.00 π.μ. ενώπιον των επισήμων μπροστά στην πλατεία Παπακωνσταντίνου, από μαθητές των σχολείων.

Καλούνται να παραστούν:

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ της Δ.Κ. Ζευγολατιού, Εκπρόσωπος Αστυνομικής Αρχής,  οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Ζευγολατιού, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για τη  ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για την Δ.Κ .Ζευγολατιού ορίζουμε τον κ. Χρήστο Βαλασόπουλο.

Δ.Κ.ΒΕΛΟΥ 

Ώρα 10.30 π.μ. : Θα γίνει η έπαρση της Σημαίας, στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια η Δοξολογία  στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας

-Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δ/ντή Γυμνασίου Βέλου κ. Κωνσταντίνο Μπάτο.

-Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο, όπου θα ψαλλεί  επιμνημόσυνη δέηση.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, Εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Βέλου,  εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπο Αναπηρικών Οργανώσεων και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κορινθίας, Εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου, Δ/ντές των σχολείων, Πρόεδροι Δεκαπενταμελών Συμβουλίων Γυμνασίου και Λυκείου, εκπροσώπους παιδικών σταθμών, εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, εκπρόσωπο αθλητικού συλλόγου ΄΄Διαγόρας΄΄, εκπρόσωπος αγροτικού συνεταιρισμού Αγίας Μαρίνας, εκπρόσωπος συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αγίας Μαρίνας & Αγίου Φανουρίου, επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών Δήμου Βέλου Βόχας, σύλλογοι  της Δ.Κ. Βέλου και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών  και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.30 π.μ. ενώπιον των επισήμων, από μαθητές των σχολείων.

Μετά το πέρας της παρέλασης  θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από την ομάδα χορού του Κέντρου Νεολαίας και Πολιτισμού του Δήμου Βέλου Βόχας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Καλούνται να παραστούν:

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ. της Δ.Κ. Βέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Κ. Βέλου, εκπρόσωπος του Α.Τ. Βραχατίου, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι  Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Βέλου, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για την Δ.Κ.Βέλου ορίζουμε την κα. Θεοδώρα Στάμου, υπεύθυνη Κέντρου Νεολαίας & Πολιτισμού του Δήμου Βέλου Βόχας

Δ.Κ. ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ

Ώρα 10.30π.μ.: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ.Παρασκευής Βραχατίου.

-Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Διευθύντρια Λυκείου Βραχατίου κα. Ευσταθία  Ζιούβα.

-Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όπου θα ψαλλεί  επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο του Δήμου,  την Αστυνομική Αρχή, εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπο Λιμενικού Ταμείου Βόχας, Εκπρόσωπος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Δ/ντές των σχολείων, Εκπροσώπους Παιδικών Σταθμών, Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχατίου  ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄ , από το Εθελοντικό Τμήμα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Κορινθίας και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.30 π.μ. ενώπιον των επισήμων, από τους μαθητές των σχολείων και από τμήμα του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχατίου «Μέγας Αλέξανδρος.

-Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσουν δημοτικοί χοροί από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου, από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βραχατίου και από τμήμα του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Βραχατίου στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Καλούνται να παραστούν:

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ. της Δ.Κ. Βραχατίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Κ. Βραχατίου, εκπρόσωπος του Α.Τ. Βραχατίου, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι  Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Βραχατίου, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας και το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για τη Δ.Κ. Βραχατίου ορίζουμε  τον Νικολάου Δημήτριο,  Πρόεδρο του  Τ.Σ της Δημοτικής Κοινότητας Βραχατίου.

 Ο εορτασμός στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Δήμαρχο στα οικεία Τοπικά Διαμερίσματα.

Προηγούμενη ανάρτηση ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. του ΝΠ∆∆ : «∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΧΑΣ»

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact