Συμμετοχή του Γυμνασίου Ζευγολατιού σε Πρόγραμμα Erasmus + Δράση ΚΑ1/Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης στη Στοκχόλμη Σουηδίας

Δελτίο τύπου για τη συμμετοχή του Γυμνασίου Ζευγολατιού σε Πρόγραμμα Erasmus

Στα πλαίσια του προγράμματος  Erasmus+   το Γυμνάσιο Ζευγολατιού εκπροσωπούμενο από τη             Δ/ντρια του σχολείου Δημογέροντα θεοδώρα Ιωάννα, κλ. ΠΕ05 Γαλλικής  και τις καθηγήτριες   Σαρμά Αργυρώ, κλ.ΠΕ86 Πληροφορικής και Τσελεπίδου Μαρία ,
κλ. ΠΕ01 Θεολογίας
  συμμετείχε σε επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη Σουηδίας κατά το χρονικό διάστημα 21 έως 27 Οκτωβρίου.
         To θέμα της επιμόρφωσης ήταν “Digital Classroom: Using ICT in Education, Flipped Classroom  Model,  Gamification and STEM”.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν  να εφοδιάσει τις εκπαιδευτικούς με τη γνώση, τα εργαλεία και την αυτοπεποίθηση να αξιοποιούν πλήρως την τεχνολογία στην τάξη τους , ώστε να μεγιστοποιούν τις μαθησιακές δυνατότητες των μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί μέσα από μια ποικιλία ψηφιακών εργαλείων εξοικειώθηκαν με το μοντέλο της Ανεστραμμένης Τάξης  (Flipped Classroomαξιοποιώντας τις αρχές της διερευνητικής μάθησης και τις δυνατότητες της Παιχνιδοποίησης (Gamification) και του STEM.
H ευρωπαϊκή εκπαιδευτική εμπειρία που αποκόμισαν οι εκπαιδευτικοί ήταν μοναδική μια και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με συναδέλφους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε μια διαπολιτισμική εμπειρία μάθησης, ανταλλαγής ιδεών και δημιουργίας δικτύου για μελλοντική διεθνή συνεργασία.  Επίσης να αποκτήσουν ευρύτερη κατανόηση των πρακτικών και μεθόδων   άλλων ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης ώστε να ενσωματώσουν κοινές αξίες εκπαίδευσης στη διδασκαλία δίνοντας μια ευρωπαϊκή διάσταση.
Την αποκτηθείσα εμπειρία θα τη μεταδώσουν και στους υπόλοιπους  εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας και όλοι μαζί θα υλοποιήσουν δράσεις που θα διεγείρουν ευκαιρίες μάθησης προς όφελος των μαθητών!!

Τέλος οι συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι:

Το Erasmus+ εμπλουτίζει τις οπτικές σου
πάνω στα πράγματα.
Και όταν αλλάζεις τη θέση
που κοιτάζεις τα πράγματα,
τα πράγματα που κοιτάς αλλάζουν!!!

Προηγούμενη ανάρτηση 18/12/2019 Συνεχίζονται οι εργασίες οδοποιίας στην οδό Αγίας Μαρίνας στο Βέλο

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact