΄΄ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ΄΄ και ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ                                                ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ 8-5-2014

Τηλέφωνο: 2741360522                                                 ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε
Φαξ: 2741052303
Email: masouri@vochas.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
΄΄ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ΄΄ και φέτος στις παραλίες Βραχατίου & Κοκκωνίου

Με 408 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στη δεύτερη θέση, παγκοσμίως, ανάμεσα σε 51 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» για το 2014.
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας και θεωρείται το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987 στις ακτές και τις μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Επιπλέον, πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Βέλου Βόχας τιμήθηκε με τη βράβευση της ΄΄Γαλάζιας Σημαίας΄΄ για τις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου.

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος δήλωσε ότι η βράβευση των παραλιών του Δήμου για μία ακόμη χρονιά είναι ένα γεγονός που συμβάλει αποφασιστικά στην ανάδειξη της παραλιακής ζώνης και θα βοηθήσει στην τουριστική της αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Η δημοτική αρχή θα συνεχίζει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προσφέρει ασφαλείς και οργανωμένες ακτές στους δημότες και τους επισκέπτες.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Προηγούμενη ανάρτηση ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ΄΄ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact