Επιστολή του Δημάρχου Βέλου Βόχας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξη, λόγω της χαλαζόπτωσης στην περιοχή της Κορινθίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή του Δημάρχου Βέλου-Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για καταστροφές σε καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση της 3/6/2011


Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος σε επιστολή του που έστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κων/νο Σκανδαλίδη, λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης στις 3/6/2011 που έπληξε την Κορινθία, ζητά άμεσα την αποστολή κλιμακίου του ΕΛΓΑ καθώς και κλιμακίου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Διοίκησης Κορινθίας για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες (βερίκοκα, ροδάκινα, σουλτανίνα, αμπελοειδή, πορτοκάλια και λεμόνια) στη Δημοτική Κοινότητα Ζευγολατιού και στις Τοπικές Κοινότητες Στιμάγκας και Σουληναρίου.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος τονίζει ότι για τους συγκεκριμένους παραγωγούς χάθηκαν οι κόποι μιας χρονιάς, στην οποία είχαν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους για μια ικανοποιητική παραγωγή, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλους πόρους εισοδήματος.

Επειδή η συγκεκριμένη κατάσταση οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς και τις οικογένειες τους σε μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, πρέπει να υπάρξουν άμεσες, αντικειμενικές εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις, καθότι και σε εφαρμογή του νέου νόμου ασφαλιστικής κάλυψης του ΕΛΓΑ οι παραγωγοί καταβάλουν υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές για την παραγωγή τους.

 

                                                                                                                                                     ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενη ανάρτηση ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΟ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact