Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητα Στιμάγκας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Ζευγολατιό 28-2-2012

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Τμήμα Τύπου

Τηλέφωνο: 27413 60507                                   Προς Μ.Μ.Ε

Ταχ.Δ/νση: Ζευγολατιό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητα Στιμάγκας του Δήμου Βέλου-Βόχας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο (26 και 27 Φεβρουαρίου 2012) των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Τοπική Κοινότητα Στιμάγκας του Δήμου Βέλου- Βόχας.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ο εκπολιτιστικός σύλλογος Στιμάγκας πραγματοποίησε το καθιερωμένο Καρναβάλι με συμμετοχές όλων των φορέων της Τοπικής Κοινότητας Στιμάγκας και των γύρω περιοχών.

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και ξεκίνησε με παρέλαση μεταμφιεσμένων ομάδων συνοδευόμενων με άρματα.

Τα βασικά συστατικά του Καρναβαλιού ήταν πολύ κέφι, χορός και τραγούδι από όλους τους παρευρισκομένους.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Στιμάγκας ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ παρουσίασε τα δικά του ξεχωριστά δρώμενα.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναβίωση παλιών καρναβαλικών εθίμων της Στιμάγκας, αποσπάσματα από την επιτόπια έρευνα ΄΄Απόκριες στη Στιμάγκα΄΄ καθώς επίσης και αποκριάτικα δρώμενα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας από τα φιλοξενούμενα παραδοσιακά συγκροτήματα ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΛΙΝΑ ΛΑΒΟΥΤΑ – ΜΑΝΤΑ) & ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (Χ.Ο.Φ)

Η εκδήλωση έκλεισε με το κέρασμα της καθιερωμένης παραδοσιακής φασολάδας και άλλων σαρακοστιανών εδεσμάτων στους παρευρισκομένους.

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας θέλει να ευχαριστήσει τόσο τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο όσο και το Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ που κάθε χρόνο με μεγάλη διάθεση, δημιουργικότητα, προσωπική εργασία, δουλεύουν πυρετωδώς για να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση του τόπου τους για να προσφέρουν ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στους παρευρισκομένους.

Τέλος θέλει να συγχαρεί και όλους όσους συμμετείχαν και εργάστηκαν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στη Στιμάγκα.

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενη ανάρτηση ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΙΜΑΓΚΑ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact