ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Πρόταση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βέλου-Βόχας για δωρεάν χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης

Κατέθεσε πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας ώστε να στηριχθούν οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Μετά από 3 ½ χρόνια σκληρής λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Ειδικά τον χειμώνα προστίθεται ακόμα ένα πρόβλημα, αυτό της θέρμανσης.
Είναι γεγονός ότι η αλληλεγγύη είναι η μόνη διέξοδος στην αντιλαϊκή λαίλαπα που πλήττει τους φτωχούς και αδύναμους. Όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη της προσφοράς σε όσους έχουν ανάγκη.
Αξιολογώντας αυτά τα δεδομένα και στην προσπάθειά της να βρει τρόπους ώστε να προσφερθεί η μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση στις ευπαθείς και ευάλωτες οικογένειες της περιοχής μας, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βέλου Βόχας σκέφτηκε και κατέθεσε προς συζήτηση στο δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας (συγκεντρώνοντας αριθμό υπογραφών που υπερέβαινε τις 25 όπως ορίζει ο Καλλικράτης) την ακόλουθη πρόταση:

Στο δήμο μας υπάρχουν 123 οικογένειες που παίρνουν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο. Η βοήθεια αυτή προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την προσφορά (μικρή ή μεγάλη δεν έχει καμία σημασία) των συμπολιτών μας.
Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο και επιβεβλημένο πως ο δήμος πρέπει να προσφέρει κι αυτός σε αυτές τις οικογένειες ό,τι περισσότερο μπορεί.
Προτείνουμε, λοιπόν, ο δήμος Βέλου – Βόχας (σε πρώτη φάση) να προσφέρει 200lt πετρελαίου θέρμανσης σε κάθε οικογένεια που δικαιούται βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο. Το πετρέλαιο αυτό να δοθεί, αν είναι δυνατό, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Το κόστος γι’ αυτή την προσφορά ανέρχεται στο ύψος των 30.000 € (250€ για κάθε οικογένεια), ποσό που θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να δώσει ο δήμος γι’ αυτούς τους ανθρώπους.
Όλοι γνωρίζουμε ότι με αυτή την κίνηση οι οικογένειες αυτές δεν θα λύσουν το πρόβλημα της θέρμανσής τους, αλλά τουλάχιστον θα μπορέσουν, για ένα διάστημα και ιδιαίτερα τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες.
Ως δημότες του δήμου Βέλου-Βόχας ελπίζουμε η δημοτική αρχή να σκεφτεί σοβαρά και να υλοποιήσει την πρότασή μας, προσδοκούμε να δείξει την ανωτερότητα και την ευαισθησία που χρειάζεται και να σταθεί μαζί μας δίπλα στους χειμαζόμενους πολίτες, θύματα του Μνημονίου και της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής των τελευταίων ετών.

Οργάνωση Μελών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δήμου Βέλου – Βόχας

Προηγούμενη ανάρτηση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact