ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Ζευγολατιό 15-12-2011

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Τμήμα Τύπου

Τηλέφωνο: 27413 60507                                              Προς Μ.Μ.Ε

Ταχ.Δ/νση: Ζευγολατιό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(έναρξη εκπαιδευτικών σεμιναρίων αντισεισμικής προστασίας)

Κατόπιν, σχετικού αιτήματος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέλου-Βόχας στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) διοργανώθηκαν σε σχολεία του Δήμου μας, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ειδικά θέματα αντισεισμικής προστασίας και διαχείρισης έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού. Σκοπός του Ο.Α.Σ.Π. είναι η επεξεργασία και ο σχεδιασμός της αντισεισμικής πολιτικής σε συνεργασία με τους φορείς που του απευθύνουν το σχετικό αίτημα, καθώς και ο συντονισμός των ενεργειών δημοσίου και ιδιωτικού δυναμικού για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής.

Επισημαίνεται ότι, αυτή είναι η αρχή μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με το σεισμό, ένα φυσικό φαινόμενο που εκδηλώνεται συχνά σε πολλές χώρες του κόσμου και στην χώρα μας. Η υλοποίηση των σεμιναρίων αυτών, γίνεται μετά από κατάλληλο προγραμματισμό, σε συνεργασία με την Δρ.Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγο, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π. μέσω της οποίας ευοδώθηκε η πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας και ενταχθήκαμε ως Δήμος στον αντίστοιχο σχεδιασμό εκπαιδεύσεων του Ο.Α.Σ.Π. για την τρέχουσα περίοδο.

Επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου τεσσάρων ατόμων (την Τρίτη 13-12-2011 και την Τετάρτη 14-12-2011 στο Ζευγολατιό και το Βέλο) ήταν ο κ. Κέρπελης Πλούταρχος, Πολιτικός Μηχανικός MSc., Διευθυντής Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του Ο.Α.Σ.Π. και ήδη εκπαιδεύτηκαν μαθητές σε 12 σχολικές μονάδες του Δήμου. Ο τελικός στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας (από τους παιδικούς σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία έως και τα Λύκεια). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012._

ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενη ανάρτηση ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact