Αναδάσωση στον πρώην ΧΑΔΑ Ζευγολατιού στη θέση ΄΄Πουρνάρι΄΄ από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού ΄΄ΚΟΙΝΩΝΙΑ΄΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ Χ.Α.Δ.Α ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ”ΠΟΥΡΝΑΡΙ”»

Το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αναδάσωση στην παλαιά χωματερή (Χ.Α.Δ.Α) του Ζευγολατιού, στη θέση «Πουρνάρι».

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου μας, με τα:

(α). υπ.αριθ. 115378/2059/22-10-2010 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, (β). υπ. αριθ. 4874/235582/08 – 11 – 2012 έγγραφο του Δασαρχείου Λιβαδειάς και (γ). το από με αρ. πρωτ. 5905/11 – 12 – 2012 έγγραφο του Δασαρχείου Κορίνθου, εγκρίθηκε η ΔΩΡΕΑΝ διάθεση και παραλαβή δενδρυλλίων από το Δασικό Φυτώριο Αλιάρτου του Δασαρχείου Λιβαδειάς.

Στο χώρο του πρώην Χ.Α.Δ.Α Ζευγολατιού (θέση Πουρνάρι) φυτεύτηκαν τα εξής δενδρύλλια:

– Πεύκη Χαλέπιος (δενδρύλλια 70)

– Ευκάλυπτος (δενδρύλλια 40)

– Ακακία Κων/πόλεως (δενδρύλλια 70)

– Σπάρτο (δενδρύλλια 60)

Συνολικά, τοποθετήθηκαν 240 δενδρύλλια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω χώρος που λειτουργούσε για ένα διάστημα 30 χρόνων περίπου ως Χ.Α.Δ.Α, έπαυσε να χρησιμοποιείται πριν ένα χρόνο. Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» προχώρησε στην παύση λειτουργίας – χρήσης του χώρου ως Χ.Α.Δ.Α, λαμβάνοντας υπόψη τις υπ. αριθ. 196/2002 και 312/2011 Αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Κορίνθου και αναπτύσσοντας παράλληλα τις εξής πρωτοβουλίες – κινήσεις πάντοτε σε θεσμικό πλαίσιο:

(1). Καταγγελία προς ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Τομέας Νοτίου Ελλάδας) στις 16/5/2011 για λειτουργία παράνομης χωματερής (ΧΑΔΑ) στο Ζευγολατιό.

(2). Λήψη της υπ. αριθ. 25/2011 ομόφωνης απόφασης του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ζευγολατιού.

(3). Εισήγηση – πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου – Βόχας σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων που κατατέθηκε στις 6/6/2011 (αριθ. πρωτ. 8726) και λήψη ΟΜΟΦΩΝΗΣ Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/08/2011 με αποδοχή των προτάσεών μας.

Η «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού» ευχαριστεί θερμά για την ενεργό συμμετοχή στη δράση αυτής της αναδάσωσης της παλαιάς χωματερής του Ζευγολατιού τα μέλη του Συλλόγου μας, καθώς επίσης και την οικογένεια Λούτα Αναστασίου για την ευγενική της προσφορά όσον αφορά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για τον καθαρισμό του προαναφερόμενου χώρου.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες – παρεμβάσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας σε όλα τα επίπεδα.

Για εμάς ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης, ο οποίος κινείται μεθοδικά και συντεταγμένα, στοχεύει και διεκδικεί προς όφελος του Τόπου του και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

Ο Πρόεδρος

Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος

Προηγούμενη ανάρτηση Ανακοίνωση-Έναρξη διαδικασίας σύνταξης τοπογραφικού διαγράμματος κύρωσης του οδικού δικτύου κοινοχρήστων χώρων

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact