Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης MAΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης MAΡΤΙΟΥ  1821

ΣΤΟ ΔΗΜΟ  ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Α. EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΠΕΜΠΤΗ  24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών  καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από 8ης πρωινής ώρας της 24ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2011.

Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές για τη σημασία της Εθνικής Επετείου, απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης & 25ης Μαρτίου 2011.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Δ.Κ.ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ)

-Ώρα 10.00: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

-Εκφώνηση του  πανηγυρικού της ημέρας από την κα Γιαμά Θεώνη, καθηγήτρια Λυκείου Ζευγολατιού.

-Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στην Πλατεία Παπακωνσταντίνου, όπου θα ψαλλεί  επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: από τον Δήμαρχο Βέλου-Βόχας, τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας , τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, την Αστυνομική Αρχή, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τους  Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας , την Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών  και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.00 π.μ. ενώπιον των επισήμων μπροστά στην πλατεία Παπακωνσταντίνου, από μαθητές των σχολείων.

 

Δ.Κ.ΒΕΛΟΥ

-Ώρα 09.45 : θα γίνει η έπαρση της Σημαίας, στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας

-Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα Γκίκα Παναγιώτα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Γυμνασίου Βέλου.

-Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο, όπου θα ψαλλεί  επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο του Δήμου,  την Αστυνομική Αρχή, Εθνική Αντίσταση, Δ/ντές των σχολείων και Συλλόγους της Δ.Κ. Βέλου και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών  και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.00 π.μ. ενώπιον των επισήμων, από μαθητές των σχολείων.

-Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσουν δημοτικοί χοροί από τους μαθητές των σχολείων.

 

Δ.Κ. ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ

-Ώρα 10.30: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ.Παρασκευής Βραχατίου.

-Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κεχρή Γεώργιο, καθηγητή φυσικής αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου.

-Ώρα 11.00: Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο του Δήμου,  την Αστυνομική Αρχή, Εθνική Αντίσταση, Δ/ντές των σχολείων και Συλλόγους της Δ.Κ. Βραχατίου και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.30 π.μ. ενώπιον των επισήμων, από τους μαθητές των σχολείων και από τμήμα του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος».

-Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσουν δημοτικοί χοροί από τους μαθητές των σχολείων, και από τμήμα του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος»

στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Καλούνται να παραστούν:

 

Τ.Κ. ΒΟΧΑΪΚΟΥ

-Ώρα 10.00: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βοχαϊκού

-Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κα Κωνσταντίνου Χριστίνα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Βοχαϊκού.

-Μετά το τέλος της ομιλίας θα γίνει συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών στο Ηρώο του χωριού, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.

-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από το Τ.Σ.Βοχαϊκού, Εθνική Αντίσταση και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βοχαϊκού και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και κλείσιμο της τελετής με τον Εθνικό Ύμνο.

-ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Ώρα 11.00 π.μ. ενώπιον των επισήμων στην πλατεία του χωριού.

 

Για τις Τοπικές Κοινότητες Ελληνοχωρίου, Ευαγγελίστριας, Κοκκωνίου, Κρηνών, Μπολατίου, Νεράντζας, Πουλίτσας Σουληναρίου, Στιμάγκας, Ταρσινών, Χαλκείου και οικ. Καλεντζίου :

ih   θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τοπικών Κοινοτήτων.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει  κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Εκκλησίας από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Για τις Τοπικές Κοινότητες Στιμάγκας, Πουλίτσας και τον οικ. Καλεντζίου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών των σχολείων, μετά το πέρας κατάθεσης στεφάνων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Προηγούμενη ανάρτηση Επιτυχημένη η συναυλία της ΄΄ΚΑΜΕΡΑΤΑ΄΄ στο Δήμο Βέλου Βόχας

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact