Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Βελιωτών ΄΄Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ΄΄ μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορούσε την ιστορία του σχολείου και τον δάσκαλο Θεόδωρο Ράπτη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε αρχειακό υλικό από την ιστορία του σχολείου, παλιές και ιστορικές φωτογραφίες ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Δημοτικού Συμβούλου Θοδωρή Ράπτη, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του παππού του, του Θεόδωρου Ράπτη, ο οποίος σημάδεψε με την προσωπικότητά του την ιστορία του Σχολείου και της Εκπαίδευσης στο Βέλο, αλλά και στην Κορινθία γενικότερα.

Συγκινητική ήταν επίσης η αναφορά στην προσωπικότητα του Θεόδωρου Ράπτη από την εγγονή του κα. Μαριάννα Κολοβίνου, καθηγήτρια αγγλικών σήμερα.

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με μια χρονολογική και ιστορική αναφορά στην πορεία ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Βέλου από το 1850 έως σήμερα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος καθώς επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Καλλίρη και Δημήτρης Μπεκιάρης.