Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 2 Αυγούστου το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο διοργάνωσε ο δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» του δήμου Βέλου-Βόχας.

Η φετινή πρώτη διοργάνωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, περιλάμβανε μια σειρά από συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Βοχαϊκό, στο Βέλο και φυσικά στο Βραχάτι και είχαν ως κεντρικό άξονα τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Έλληνα συνθέτη.

Όπως είναι γνωστό ο Μίκης, επί 50 και πλέον χρόνια έζησε και δημιούργησε στο Βραχάτι, την πηγή έμπνευσής του όπως ο ίδιος έλεγε.

Η απώλειά του πριν από έναν περίπου χρόνο, υπήρξε η αφετηρία για την θεσμοθέτηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης» το οποίο στόχο έχει να συγκεντρώνει κάθε χρόνο μουσικούς από όλον τον κόσμο, που θα μιλούν, συνεργάζονται, παρουσιάζουν στο κοινό, θα επεξεργάζονται, θα πειραματίζονται και θα δημιουργούν μουσική, με άξονα πάντα το έργο του μεγάλου μουσουργού.

Φέτος, ως ημερομηνία έναρξης του Φεστιβάλ ορίστηκε η 24η Ιουλίου, μέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας αξιοποιώντας τον συμβολισμό για να τονιστούν οι δημοκρατικοί αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Φεστιβάλ για φέτος περιελάμβανε συνολικά πέντε συναυλίες, τις οποίες ο κόσμος τίμησε και με το παραπάνω με την παρουσία του και ήταν οι ακόλουθες: 24 Ιουλίου στο Βραχάτι, με τον Γιάννη Μπούρα, τον Θοδωρή Σκόνδρα και guest star την Δήμητρα Παπίου 27 Ιουλίου στο Βραχάτι, με τον Κώστα Θωμαΐδη, την Ορχήστρα Δωματίου «Respira» και την Χορωδία Opus Femina που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη και του Θάνου Μικρούτσικου, συγκίνησαν και μάγεψαν τους παρευρισκόμενους, 28 Ιουλίου στην πλατεία του Βοχαϊκού, με τον Γόρδιο Δεσμό και τα αγαπημένα λαϊκά τραγούδια του Μίκη.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, γενέθλια ημέρα του Μίκη Θεοδωράκη, στην παραλία Βραχατίου έλαβε χώρα η εμβληματική συναυλία προς τιμήν του με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τραγούδησαν ο Βασίλης Λέκκας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Μπέττυ Χαρλαύτη, ο εγγονός του Μίκη, Άγγελος Θεοδωράκης.

Πάνω από 3000 άτομα κατέκλυσαν το χώρο της συναυλίας και για δύο ώρες σιγοτραγούδησαν μαζί με τους ερμηνευτές τις αξέχαστες συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Το κλίμα ήταν συγκινητικό και ο κόσμος ανταποκρίθηκε με θέρμη στις ερμηνείες των καλλιτεχνών απολαμβάνοντας μια μοναδική βραδιά δίπλα στο κύμα του Κορινθιακού.

Την Δευτέρα 1 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε συναυλία με την Ιωάννα Κακουριώτη στην πλατεία Ελευθερίας στο Βέλο.

Και τέλος χθες, Τρίτη 2 Αυγούστου, το Φεστιβάλ έκλεισε με την ροκ συναυλία του Χρήστου Παπαργυρίου και της μπάντας του στην παραλία Βραχατίου.

Όπως ανέφεραν τόσο ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, όσο η πρόεδρος της «Ανέλιξης» Μαρία Καλλίρη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Ρόζος, στόχος είναι η διοργάνωση να αποτελέσει έναν θεσμό που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, στην μνήμη του αξεπέραστου Μίκη Θεοδωράκη και θα τονίζει τον ιδιαίτερο δεσμό του με το Βραχάτι και ευρύτερα τον δήμο Βέλου-Βόχας.

Κλείνοντας λοιπόν την αυλαία του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης» αρχίζουμε τις προετοιμασίες για την οργάνωση του 2ου Φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2023 και την παρουσίαση ενός άρτιου προγράμματος αντάξιου του αγαπημένου μας Μίκη!

Προηγούμενη ανάρτηση ENHMEΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΝ ΛΕΙΨΥΔΡΔΙΑΣ

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact