Υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας η έκθεση της HELMEPA για το θαλάσσιο περιβάλλον στο Alkyon Resort στο Βραχάτι

Ξεκίνησε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Βραχάτι στο ξενοδοχείο Alkyon Resost η περιβαλλοντική έκθεση της HELMEPA  με θέμα: ΄΄ Θαλάσσιο περιβάλλον και Επιστήμες΄΄ και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου Βόχας  και του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ του Δήμου.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, έχει καταρτιστεί πρόγραμμα επισκέψεων 700 μαθητών και εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της περιοχής και του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας Άσσου-Λεχαίου. Τις δαπάνες μεταφοράς των μαθητών με λεωφορεία στην έκθεση καλύπτει η HELMEPA.

Έπειτα από πρόταση του Δήμου Βέλου Βόχας, αντί τελετής έναρξης ή λήξης η HELMEPA  προσφέρει στα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση ελαφρύ σνακ.

Κατά την ξενάγηση των μαθητών, επιστημονικά στελέχη της HELMEPA  εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στο πρόβλημα της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με πλαστικά απορρίμματα προτείνοντας απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη λύση μειώνοντας τα πλαστικά μιας χρήσης στην καθημερινότητά μας.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης υπήρξε θετική ανταπόκριση της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

Προηγούμενη ανάρτηση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact