Τοποθέτηση απινιδωτών σε κεντρικά κτίρια του Δήμου Βέλου-Βόχας

Τοποθέτηση απινιδωτών σε κεντρικά κτίρια του Δήμου Βέλου-Βόχας
Αναβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών πρώτης βοήθειας σε έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά στον Δήμο Βέλου-Βόχας με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ) με στόχο την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Βέλου-Βόχας με αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου και το υπαλληλικό προσωπικό του προμηθεύτηκε πρόσφατα δύο Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (ΑΕΑ) οι οποίοι, βρίσκονται τοποθετημένοι στα κεντρικά Δημαρχεία Ζευγολατιού και Βέλου, μέσα σε ειδικά κουτιά με ειδική σήμανση (Διεθνές σήμα ΑΕΑ) και είναι διαθέσιμοι για χρήση.
Μέλημά μας είναι, η παροχή ασφάλειας προς το κοινωνικό σύνολο.
Προγραμματίζεται επίσης άμεσα σχετική εκπαίδευση γνωριμίας με τα συστήματα αυτά καθώς και παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης από αρμόδιους πιστοποιημένους φορείς.
Έτσι θα υπάρξουν πιστοποιημένοι υπάλληλοι-χρήστες στην χρήση του ΑΕΑ που θα ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς επίσης και θα εξασκηθεί σε τεχνικές Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε περίπτωση που απαιτηθεί άμεση αντιμετώπιση αιφνίδιων περιστατικών με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.
Η Δημοτική αρχή εύχεται οι απινιδωτές να μην χρειαστούν ποτέ, αλλά αν υπάρξει ποτέ ανάγκη τουλάχιστον να υπάρχουν για να σώζουν ζωές.
Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, είναι να αποκτήσει ο Δήμος κι άλλους, για να καλύψει περιστατικά που ενδέχεται να συμβούν, ώστε να παρέχεται η μέγιστη δυνατή κάλυψη σε ιατρικά περιστατικά σε δημοτικούς χώρους ώστε να σωθούν πολλοί συμπολίτες μας από ενδεχόμενα περιστατικά ανακοπής καρδιάς.
Προηγούμενη ανάρτηση Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Leave Your Comment

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact