ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ


Με σύμμαχο τον καλό καιρό, γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια με λαμπρότητα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου Βέλου-Βόχας. Οι παραλιακές Κοινότητες είχαν οπωσδήποτε την τιμητική τους, αφού στα γαλήνια νερά του Κορινθιακού καταδύθηκε ο σταυρός, πρώτα στο Κοκκώνι και μετά στο Βραχάτι.
Στο Κοκκώνι η ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού τελέστηκε στην παραλία, από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, ενώ λίγοι τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.
Μετά την τελετή ακολούθησε καλλιτεχνικό εορταστικό πρόγραμμα στην πλατεία Κοκκωνίου με την Αγιοβασιλίνα (animateur) κεράσματα και παιχνιδιάρικες εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους του Συλλόγου «Νέα Γενιά Κοκκωνίου» όπως face painting, ομαδικά παιχνίδια-μπαλονοκατασκευές και άλλα πολλά.
Στο Βραχάτι τελέστηκε το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, και κατόπιν πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι για να δει από κοντά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων και τους κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα για να πάρουν τον Τίμιο Σταυρό και να ευλογηθούν από τη Χάρη Του.
Την τελετή καθαγιασμού τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Μανάβης και Νίκος Βουδούρης (Τσίτουρας), οι αντιδήμαρχοι Μαρία Καλλίρη και Δημήτρης Μπεκιάρης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ανέλιξη Ανδρέας Σιάχος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Παλυβός αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Πρεδάρης, Νίκος Ρόζος, Kώστας Τριανταφύλλου και Θοδωρής Ράπτης.
Μετά το πέρας της τελετής ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, σε όλο τον κόσμο και η νέα χρονιά να φέρει πρόοδο και ευημερία στον τόπο μας».

Προηγούμενη ανάρτηση Ολοκληρώθηκαν μια σειρά έργων δημοτικής οδοποιίας στο δήμο Bέλου Βόχας

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact