Ο Δήμος Βέλου Βόχας στηρίζει ενεργά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα τους δημότες του εν μέσω πανδημίας

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

15/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Βέλου Βόχας στηρίζει ενεργά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα τους δημότες του εν μέσω πανδημίας

Από τα μέσα Μαρτίου πάρθηκαν μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί στην κοινωνία μας η πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτά τα νομοθετήματα έδιναν το κύριο βάρος των ενεργειών στους δήμους.

Με αυτό το δεδομένο από την πρώτη στιγμή ο δήμος Βέλου-Βόχας συνέστησε άμεσα, σε χρόνο ρεκόρ, δύο ημερών, νέα Υπηρεσία Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για να διαχειριστεί την πρωτοφανή κρίση.

Η πρόεδρος της Ανέλιξης και υπεύθυνη των κοινωνικών δομών του Δήμου, Μαρία Καλλίρη, με τις οδηγίες και σε απόλυτη συνεννόηση με τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο ανέλαβε να διεκπεραιώσει το δύσκολο έργο της οργάνωσης και της παροχής βοήθειας στους χειμαζόμενους δημότες μας.

Με συνεχείς συνεννοήσεις με τις περιφερειακές υπηρεσίες πρόνοιας πέτυχε από χθες Μεγάλη Τρίτη 750 οικογένειες του δήμου Βέλου-Βόχας να ενισχυθούν οικονομικά για τις Άγιες μέρες του Πάσχα, μέσω του προγράμματος ΚΕΑ και ΤΕΒΑ.

Την ίδια στιγμή άλλες 160 οικογένειες, μέσα στις επόμενες μέρες, θα επιδοτηθούν με οικονομική ενίσχυση από παράλληλο πρόγραμμα της Περιφέρειας στο οποίο εντάχθηκαν μετά από επανειλημμένες πιέσεις . Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες των δομών του ΝΠΔΔ Ανέλιξη, έχουν μεταφερθεί και εξυπηρετούν τη νέα δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης η οποία λειτουργεί από τις 19 Μαρτίου.

Όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα έχει γίνει μια σειρά ενεργειών ακριβώς όπως προέβλεπε η οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών: Α) έχουν καταγραφεί τα άτομα που χρήζουν βοήθειας σε συνεργασία με τους προέδρους όλων των Κοινοτήτων Β) τα μαγειρεία των Βρεφονηπιακών Σταθμών έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε ήδη από χθες 14 Απριλίου έχει αρχίσει η διαδικασία παρασκευής καθημερινά φαγητού, για να καλυφθούν οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων για όσο διάστημα χρειαστεί.

Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, ο δήμαρχος σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ κατάφερε να πάρει δωρεάν όχημα για τη μετακίνηση του προσωπικού και διανομή των συσσιτίων.

Παράλληλα, αξιοποιώντας τις έκτακτες νομοθετικές διατάξεις για την πανδημία, προσλήφθηκαν 3 άτομα, για να καλύψουν τις ανάγκες διανομής κατ’ οίκον των συσσιτίων.

Η πρόσληψή τους ολοκληρώθηκε μόλις χθες Μεγάλη Τρίτη και από σήμερα είναι έτοιμοι να αναλάβουν υπηρεσία.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η δημιουργία Σώματος Εθελοντών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας εν μέσω κρίσης. Το Σώμα Εθελοντών δημιουργείται με την βοήθεια και αμέριστη συμπαράσταση της κ. Ασπασίας Μπιτσάκου, της μοναδικής συμβούλου της αντιπολίτευσης, που όλο αυτό το δύσκολο διάστημα ενδιαφέρεται ενεργά για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης από το δήμο Βέλου-Βόχας. Μάλιστα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει εισήγηση για τη σύσταση Σώματος Εθελοντών στο Δήμο Βέλου Βόχας.

Ο δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» εδώ και ένα μήνα περίπου κινούνται μεθοδικά και με διαρκή αγώνα για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη προστασία των ευπαθών ομάδων, οικονομικά αδυνάτων, ηλικιωμένων κ.ά. Υπάρχουν εξάλλου τα σχετικά έγγραφα με χρονολογική σειρά τα οποία είναι διαθέσιμα στον καθένα και αποδεικνύουν τη ροή των ενεργειών για να φτάσουμε σήμερα και να μπορούμε να παρέχουμε, δωρεάν συσσίτια, οικονομικές ενισχύσεις, φάρμακα, ψυχολογική υποστήριξη και κατ’ οίκον διανομή και υποστήριξη για τους δημότες που έχουν ανάγκη.

Εξάλλου στο Δήμο μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας λειτουργούν 2 γραφεία ψυχικής υποστήριξης των δημοτών μας με κοινωνικό λειτουργό στο Βέλο και σύμβουλο ψυχικής υγείας στο Βραχάτι.

Όποιος νομίζει ότι αυτά γίνονται εν μία νυκτί και χάριν επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων πλανάται πλάνην οικτράν, και τον καλούμε να προσγειωθεί και να βοηθήσει ουσιαστικά – αν μπορεί και αν θέλει- την αντιμετώπιση της δύσκολης περιόδου που όλοι ζούμε.

 

Ο Δήμαρχος                           

Αννίβας Παπακυριάκος         

 

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄

Μαρία Καλλίρη              

Προηγούμενη ανάρτηση Κορωνοϊός-Δε φοβόμαστε-Προστατευόμαστε-Ασπίδα μας η γνώση

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact