ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                  15/01/2019

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε ότι με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα εφαρμοσθεί, κατόπιν  εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών κ.  Τρωγάδη Βασιλείου,  η χρέωση μόνο παγίου στα τέλη ύδρευσης για το Β΄ εξάμηνο 2018 για τα πληγέντα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα από τις πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε ιδιοκτησίες, αγροτικές καλλιέργειες και στις υποδομές του Δήμου με αποτέλεσμα την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης.

Η υπέρμετρη  κατανάλωση νερού ξεπέρασε το χαρακτήρα του ΄΄ως κοινωνικού αγαθού΄΄ αφού χρησιμοποιήθηκε για άλλους λόγους, προκειμένου να συνδράμουν και οι δημότες στην προσπάθεια της πυροσβεστικής και των υπηρεσιών του Δήμου.

Έτσι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός των άλλων μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανακούφιση των πληγέντων, στα δημοτικά διαμερίσματα Ζευγολατιού και Βραχατίου και στα τοπικά διαμερίσματα Βοχαϊκού, Κοκκωνίου, Ευαγγελίστριας, Πουλίτσας, Μπολατίου, Κρηνών, Χαλκείου, Σουληναρίου, Ταρσινών και Ελληνοχωρίου που υπέστησαν εκτεταμένες πλημμύρες σε οικίες και καταστήματα και επειδή χρησιμοποιήθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού για τον καθαρισμό των οικιών τους και των καταστημάτων τους από τις λάσπες θα χρεωθούν μόνο το πάγιο στα τέλη ύδρευσης για το Β΄εξάμηνο του 2018.

 

 Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Προηγούμενη ανάρτηση Eνημέρωση της Αντιδημάρχου κας. Μαρίας Καλλίρη για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Βέλου – Βόχας είναι Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Βέλου και Βόχας. 

Επικοινωνία

Copyright 2020 © Δήμος Βέλου - Βόχας Powered by Artifact